top of page

Veiligheidstraining

U bent een liefhebber van off-piste skien? U hebt de benodigde veiligheidsmaatregelen genomen (lawinepieper, schep en zonde in uw rugzak)? Ben u er zeker van dat u deze materialen op de juiste manier weet te gebruiken?

 

Speciale veiligheidstrainingen worden gegeven om de verschillende veiligheidsmaterialen te ontdekken en het gebruik ervan te optimaliseren.

 

Statistisch gezien hebben lawine slachtoffers de meeste overlevingskans als ze binnen 15 minuten gered worden. Door een correct gebruik van de geschikte veiligheidsmaterialen, een lawinepieper, een schep en een zonde, wordt u geacht deze limiet te halen.

In geval van een ongeluk worden de acties van zelfs de meest ervaren personen door paniek bepaald. Een methodiek dient gevolgd te worden en een organisatie dient opgezet te worden, om de veiligheid van de redders te garanderen.

 

In een sessie van 3 uur in groepen van maximaal 8 personen, krijgt u de theoretische en praktische kennis aangereikt. Na de theorie volgen verschillende praktijksituaties gedurende welke u uw kennis kunt evalueren en uw niveau kunt meten.

 

Zoals professionals dat doen zou u regelmatig moeten oefenen om uw handelen tijdens een ongeluk zo optimaal mogelijk te laten worden.

TARIEF: 35 € per person (groepen van minimaal 4, maximal 8 personen)

safety avalanche training
bottom of page